fbpx

Cum am scazut costul/conversie cu 46% in Facebook Ads din doar doua luni?

STUDIU DE CAZ – FACEBOOK ADS

 

DESPRE BRAND

DeLuat.ro este un magazin de incaltaminte de dama care pune la dispozitie o gama variata de incaltaminte, de la sandale, balerini si pantofi, pana la ghete, botine, cizme si platforme.

In prezent, gama de produse variaza constant, concentrandu-se pe produsele de calitate sau realizate din piele naturala, motiv pentru care scalarea afacerii a devenit ceva extrem de important.

PRIMELE MASURI

Auditul contului a fost primul pas, fiind vorba de un brand mare cu un volum extrem de mare de date colectate din reclamele care rulasera pana in acel moment. 

Numarul mare de campanii care rulau concomitent si multimea de tipuri de campanii testate deja, au facut ca analiza sa fie una interesanta, dar in acelasi timp cu un grad ridicat de complexitate.

Dupa ce am inteles exact dinamica acestui cont si modul in care ar putea fi imbunatatite rezultatele, am trecut la dezvoltarea unei strategii pe termen lung care sa permita scalarea constanta a contului de Facebook Ads.

PRIMELE REZULTATE

Atunci cand ai un setup complet de campanii, Facebook Ads poate aduce rezultate bune intr-un timp extrem de scurt. In acest caz, dupa doar doua saptamani am crescut numarul de conversii zilnice cu peste 40%.

Un setup complet te ajuta sa ajungi la audienta ta in toate momentele procesului de achiztie. Pornind din faza de awareness, pana in cea de achizitie, trebuie sa te asiguri ca ajungi la potentialii tai clienti cu reclamele potrivite.

In acest caz am folosit intocmai toate etapele prezentate de BrandRocket.net in articolul „A Comprehensive Guide to Facebook Marketing Funnels that Drive Conversions and Sales„. Au explicat ei foarte bine in articol totul, motiv pentru care i-am si mentionat. Este unul din modelele de urmat atunci cand vrei sa te asiguri ca targetezi orice utilizator ar putea fi relevant pentru tine si ca dupa ce l-ai adus pe site, o sa ramai aproape de el cu reclamele tale.

REZULTATE PE TERMEN MEDIU

In prezent costul/conversie a fost redus cu 46% comparativ cu momentul in care am preluat contul si numarul de convesii lunare a fost crescut cu ~20%, obiectivul principal fiind cel de crestere a numarului de conversii cu 100%.

Tinand cont de rezultatele obtinute in primele luni, acest obiectiv nu este imposibil de realizat. Strategia folosita in acest moment da rezultate, iar cresterea constanta ne face sa credem in in maxim 4 luni o sa reusim sa dublam numarul zilnic de comenzi.

CUM CONTINUAM SCADEREA COSTULUI/CONVERSIE?

OPTIMIZARE ZILNICA

In fiecare zi verificam performanta campaniilor si dinamica acestora pentru a ne asigura ca ruleaza doar cele mai performante anunturi.

Intotdeauna invatam din ceea ce s-a intamplat in zilele precedente si imbunatatim textele anunturilor si grafica pentru a obtine rezultate din ce in ce mai bune.

IMPLEMENTAREA NOILOR IDEI

Pe Facebook este extrem de important sa ajustezi mesajele tale contextual, pentru ca oamenii sa reactioneze la reclamele tale in continuare.

Chiar daca este o platforma care este aproape saturata de reclame si audienta tanara migreaza/a migrat catre platforme ca Instagram sau Tik Tok, inca este mediul principal de vanzare pentru magazinele de fashion.

CONCLUZII

1. Nu porni la drum fara o strategie clar stabilita si fara o imagine completa a lucrurilor ce s-au intamplat in cont.

 

2. Ajustarea constanta a textelor anunturilor si a graficii este esentiala pentru a ajunge la o forma cat mai buna a campaniilor tale.

 

3. Nu uita sa targetezi potetialii tai clienti in toate etapele procesului de achizitie.

 

4. Testeaza intotdeauna noi tipuri de campanii, noi texte si noi modele grafice pentru anunturile tale. Ai putea descoperi o multime de lucruri care te vor ajuta sa iti atingi obiectivele.

 

TESTIMONIAL

Gabriel Mamiron

Owner @ DeLuat.ro

Impreuna cu  Mihai si cu Alexandra am reusit sa conturam  o strategie completa (Google Ads si Facebook Ads) care sa ma ajute sa am o stabilitate in numarul zilnic de comenzi pe care le primeam.

Campaniile de Facebook Ads au fost dezvoltate in asa fel incat sa nu mai existe lacune in numarul zilnic de comenzi, iar scalarea a devenit acum ceva mai usoara decat parea initial.

VREI SI TU?

Contacteaza-ne telefonic sau completeaza formularul de contact si pregateste-te de performanta!

Completeaza formularul

si te contactam in maxim 24h
  Vrei sa discutam mai multe detalii despre cum putem creste brandul tau?

  Top
  Incepe conversatia
  💬Vorbeste cu un specialist
  Salutari 👋,
  Haide sa vorbim pe WhatsApp despre campaniile tale.